De foto van de maand is van Hans van Essel. Een zwart wit foto van "de Admiraal". De balustrades vormen een horizontaal lijnenspel wat een zeer regelmatige indruk geeft. Bij nadere beschouwing zijn er veel nuances te zien. De relingen zijn onderaan recht en krijgen hogerop een vervorming omdat je er dan meer vanonder inkijkt. Helemaal boven lijkt het gebouw naar achter weg te lopen. Voor de echte Rotterdammer logisch maar voor iemand die het gebouw niet kent gebeurt daar iets spannends. Tenslotte geven de weerspiegelingen in de ramen een luchtig en speelse tint aan het gebouw.

Op de 2e plaats ook een foto van Hans van Essel. Een uitzicht vanaf de Laurenskerk: Zwart wit foto van het centrum van Rotterdam met het stadhuis als oud middelpunt met daar omheen een stapeling van moderne gebouwen. Een zeer scherpe foto om van dichtbij te bestuderen. Alle details zijn fantastisch waar te nemen. De afwezigheid van kleur zorgt ervoor dat de foto toch een rustig beeld geeft.

Op de 3e plaats een foto van Arthur van der Zwan. Een brievenbussen: Een detailfoto van een deur waarbij de kleur een belangrijke rol speelt. Het zachte groen geeft een mooi contrast met de voornamelijk rode krantjes. De naambordjes en de beschadigingen in de groene lak geven de indruk dat het om een doorleefde deur gaat.

Ook lid worden kom gerust een langs. Namens de jury Roeline en Jan.

Hans 01 02

Hans 02 01

Arthur 03