De foto van de maand april is van fotograaf Theo Bense en werd gekozen door de jury Roeline en Hans B. De keuze blijft altijd een persoonlijke keus en omdat de kwaliteit zeer hoog was is deze keuze best wel lastig.

Er is voor deze foto gekozen vanwege een simpel lijkend onderwerp, maar is zeker niet simpel. Al vele fotografen hebben de iconische markthal te Rotterdam op de gevoelige plaat vastgelegd waarbij het meestal blijft bij een registratie van het gebouw echter Theo heeft daar iets speciaals van gemaakt. Zo is er goed gekeken naar het standpunt de uitsnede de weerspiegeling de belichting en dus een foto waar je wat langer naar blijft kijken. Zowel de straatfotografie en de architectuurfotografie komen in deze foto mooi samen. Naar ons idee een terechte winnaar van de foto van de maand.

De tweede foto van de maand is ook van Theo met de watertoren als onderwerp in een wat bredere uitsnede dan we gewend zijn.

Als derde is geworden een bijzondere foto van Rini met niet één maar twee ijsvogels hoe mooi is dat. Vooral de kleuren springen eruit en ook de uitsnede is goed gedaan met rechts wat ruimte.

Al met al weer een geslaagde avond bij fotoclub de Maasstad.

Ook lid worden kom gerust een langs. Namens de jury Roeline en Hans.

Theo 2

Theo 1

Rini 1